Lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je spreman da stane ispred ljudi ako bude rata i da bi radije umro nego dopustio da, kako navodi, genocidaši zavladaju delom Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je izjavio da su njegovom ocu Aliji prebacivali kada je rekao da neće biti rata a onda je bilo rata, prenosi Srpska info.

“Ja to izgovoriti neću. Jer ne zavisi to ni od Alije, ni od Bakira”, rekao je Izetbegović u intervjuu za sarajevski O kanal.

Na konstataciju novinara da nije odgovorio na pitanje da li je spreman stati ispred ljudi, ukoliko bude rata, Izetbegović je odgovorio potvrdno.
“Apsolutno! Apsolutno! Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju delom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas za ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti”, poručio je Izetbegović u intervjuu.

Podsećamo, SDA je pre nekoliko dana saopštila da mirni razlaz BiH nije moguć, a sve koji to zagovaraju upozorila da bi posledica mogao da bude rat u BiH, regionu, a lančano i u celoj Evropi.

Share.