Četiri osobe su smrtno stradale među kojima je i jedno dijete, a četiri su osobe teško povrijeđene u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20 sati na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton u blizini Bunskih kanala, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić policijski službenici Sektora za promet provode sve zakonom previđene mjere i radnje kako bi se slučaj rasvijetlio i utvrdile okolnosti pod kojim je došlo do tragične saobraćajne nesreće.

Kako nam je potvrđeno, smrtno su stradali B. K. (35), M.K. (34) i R. K. (9) koji su se nalazili u automobilu Renault Scenic te M. P. (46) iz automobila BMW X5. Svi stradali su s područja Mostara i okolice.

Stradali iz vozila Renault su članovi porodice, a radi se o bračnom paru i djetetu.

Teške tjelesne povrede su zadobile osobe i iz druga dva automobila, marke BMW i Mercedesa

Tužiteljica nam je rekla kako će vještačenje automobila trajati nekoliko dana i da je ovo najteža saobraćajna nesreća na kojoj je radila s obzirom na broj poginulih i povrijeđenih.

Uviđaj koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod rukovodstvom dežurnog tužioca je trajao više od pet sati, a saobraćaj je za to vrijeme na ovoj dionici magistralne ceste bio potpuno obustavljen.

Share.