Zašto se opskurni Džaferović boji da eksperti provjere tvrdnje anesteziologa koji rade sa najtežim pacijentima.

Šefik Džaferović (SDA), član Predsjedništva BiH osjetio je danas potrebu da se oglasi.

Glumeći spasitelja poljuljanog SDA-ovog broda, on u svom saopćenju kaže:

– Plasiranje neprovjerenih i nepotkrijepljenih tvrdnji u vezi sa odgovorom zdravstvenih institucija na pandemiju koronavirusa, a kojem svjedočimo proteklih dana u bh. javnosti, predstavlja neodgovorno ponašanje prije svega prema pacijentima i njihovim porodicama kao i ljekarima koji se bore za njihove živote.

A onda je u stilu diktatorskih vođa priprijetio i novinarima koji istražuju i i zvještavaju o kriminalu članova Stranke demokratske akcije.

– Sistemsko širenje dezinformacija i teorija zavjera u svim državama predstavlja neprihvatljivo i kažnjivo ponašanje, naročito u vremenu pandemije. Svako ko u ovakvoj situaciji radi političkih razloga svjesno širi dezinformacije i paniku, ugrožava živote pacijenata, i mora biti odgovoran pred zakonom – navodi se u saopćenju Šefika Džaferovića.

Džaferovićeve prijetnje novinarima su najbolji dokaz kolika je panika na Izetbegovićevom dvoru.

Nakon što je Izetbegović lično sinoć na Federalnoj televiziji ustvrdio da je 35 “malina respiratora” u funckiji na KCUS-u, a direktor Kliničkog centra u Tuzli Vahid Jusufović kaže da “malina respiratori” nisu pouzdani i da oni u Tuzli apsolutno ne žele da ih koriste, danas čuvar Bakirove fotelje ide dalje i iz pozicije člana Predsjedništva BiH prijeti novinarima i ljekarima u namjeri da spriječi istražne organe da otkriju šta se krije u KCUS-u.

I, zašto se opskurni Džaferović boji da eksperti provjere tvrdnje anesteziologa koji rade sa najtežim pacijentima?

Share.