Ja želim da poštujemo Ustav i svoje zakone, da stvorimo mogućnosti evropskog puta BiH i reformske akitvnosti, rekao je Čović.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović izjavio je danas da je rješenje za sve u Bosni i Hercegovini u unutrašnjem dogovoru, a ne uvođenju stranih sankcija bilo kome.

Nakon sastanka u Usori sa županijskim premijerima, gradonačelnicima I načelnicima iz HDZ-a BiH, Čović je ustvrdio da poslijeratno iskustvo u BiH govori da niti jedan problem nije riješen sankcijama.

– Protiv sam sankcija bilo kome, a uvijek sam spreman odgovarati za ono što ja radim u institucijama Bosne i Hercegovine – kazao je Čović.

Odbacio je optužbe na račun HDZ-a zbog blokada vezanih uz izbornu reformu. Poručio je da HDZ nastoji doprinijeti uvođenju reda u državi i funkcionisanju svih nivoa vlasti.

– Ja želim da poštujemo Ustav i svoje zakone, da stvorimo mogućnosti evropskog puta BiH i reformske akitvnosti – dodao je Čović.

On je još jednom pozvao na razgovor o konkretnim problemima u BiH dodajući kako je ravnopravnost svih naroda i svih stanovnika BiH osnova funkcionalnosti države.

– Poštujmo Ustav, to je danas Aneks 4 Dejtonskog sporazuma. Onaj ko se tako ponaša ne krši osnovne elemente BiH – zaključio je Dragan Čović.

Share.