Kandidat SDA za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović večeras je u TV debati na Federalnoj televiziji odlučno tvrdio da nikada nije izjavio kako “BiH neće u NATO ako to ne žele Srbi i RS”.

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović u TV debati na FTV komentarisao je izjave Izetbegovića o tome da narodi odlučuju o tome hoće li BiH ići u NATO.

Na to je reagovao je Izetbegović tvrdeći da to on nikada nije rekao: “Gdje sam to rekao?”, pitao je Izetbegović. Bećirović je iz fascikle izvadio isprintan tekst iz 2019. godine i pokazao mu, a na kojem se jasno vidi da Izetbegović to jeste rekao.

– Nisam. Ne, ne, to je izvučen naslov. Ja to nisam rekao. Kazao sam da se ne možemo kretati u NATO ako oni neće – odlučno je tvrdio Izetbegović.

Međutim, snimak iz 2019. godine, kako navodi Avaz, potvrđuje da Bećirović govori istinu, a da Izetbegović ne govori istinu. Novinarima je tada kandidat SDA rekao: “Kad su Srbi u pitanju i RS ako neće u NATO – neće se ići u NATO. To vam ja kažem u kameru ovdje”.Izvor:
Share.