in

Falsifikovani listići stigli iz opština pod kontrolom opozicije

Falsifikovani glasački listići na kojima je navodno zaokružen Milorad Dodik stigli su iz Opštinskih izbornih komisija Bratunac i Šeković u kojima nema članova SNSD-a, a kako je potvrđeno za ATV, vreće za glasanje su čitave poslate za Sarajevo.

Ovo je očigledan pokušaj pravljenja incidenata kako bi se obezvrijedio izborni proces u Republici Srpskoj, što će opozicija iskoristiti kako bi tražila ponavljanje izbora.

Falsifikovani glasački listići dolaze iz opština u čijim Izbornim komisijama sjede članovi koje je predložio PDP i SDS, a koji tvrde da su vreće do slanja za Sarajevo bile čitave.

Kako nezvanično saznanjemo od izvora iz OEBS-a, u noći između 15. i 16. oktobra u Centru za prebrojavanje glasova došlo je do razrezivanja vreća sa izbornim materijalnom iz Bratunca i Šekovića i ubacivanja falsifikovanih listića.

Nakon ove vijesti, mediji naklonjeni opoziciji pokušali su da podvale priču o izbornoj prevari u režiji SNSD,a objavljujući ove tvrdnje na udarnim pozicijama.

Međutim, ubrzo su se predomislili te vijest sklonili sa glavnih pozicija, te je do nje na tim istim medijima teško doći. Vjerovatno su tako odlučili kada su saznali da su glasački listići stigli iz opština u kojima većinu ima opozicija.

Nakon glasanja vreće sa glasačkim materijalnom trasportuju se u Opštinsku izbornu komisiju u ovom slučaju Bratunac i Šekovići, a nakon toga uz pratnju policije prevoze se u CIK.

Mjesta u kojima su vreće mogle biti razrezane su Opštinska izborna komisija ili Centar za brojanje, a pošto čak i članovi Izborne komisije koji su predloženi od strane opozicije tvrde da su vreće neoštećene poslate u pratnji policije za Sarajevo.

Slične podvale i ranije su plasirane u pomenutim medijima kada je objavljen snimak navodnog paljenja glasačkih listića u Doboja, pa je jasno ko ima lažnih glasačkih listića za bacanje.

Članove izbornih komisija u Bratuncu čine DNS, SDA i nezavisni kandidat. U Šekovićima SDS, PDP i PDP.

Johan Satler: Nisam pozvao ljude da glasaju za promjene u Srpskoj

Cijena metra drva sa 97 KM skočila na 165 KM!?