Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zatražila je od Granične policije BiH podatke o Kristijanu Šmitu i njegovom obezbjeđenju, tačnije podatke o načinima prelaska granice i oružju koje nose, saznaje Kliks.

Srpski član Predsjedništva BIH Željka Cvijanović i ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić (DNS) zahtijevali su od SIPA, Granične policije, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH i Ministarstva inostranih poslova informacije o statusu Šmita i članova njegovog obezbjeđenja te detalje o oružju koje nose dok su na dužnosti u BiH.

Nešić je juče kazao da očekuje da najkasnije u roku od deset dana dobije sve relevantne informacije od nadležnih policijskih i drugih organa o boravku Šmita i njegove pratnje u BiH.

-Nakon izvještaja svih relevantnih institucija očekujem da će se u priču uključiti i Tužilaštvo BiH, kako bi se potpuno razjasnilo ima li Kristijan Šmit legitimitet i legalitet za boravak u BiH i da li njegova pratnja ima zakonsko uporište za posjedovanje oružja na prostoru BiH – kazao je Nešić.

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdila je da radi određene provjere koje se odnose na Kristijana Šmita.Izvor:
Share.