Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je Ljubo Grković (SDS), pomoćnik za bilateralne odnose u Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara, čovjek koji je spreman da za svoj mali komoditet proda srpski nacionalni identitet, što i čini.

Komentarišući instrukcije za mrežu diplomatsko-konzularnih predstavništava koje je napisao Željko Komšić, a potpisao i poslao Grković iz SDS, Dodik je rekao da je “Grković prodana duša u strukturi srpske diplomatije”.

-Ono što je Komšić napisao je na nivou opštih načela o tome šta kaže Povelja UN i neki međunarodni sporazumi, poput Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji kaže da bi trebalo, a ne da mora, da se usaglasi politika. Prema tome, svaka nova situacija traži novo usaglašavanje – to je izostalo i sav problem je u tome – izjavio je Dodik novinarima u Bijeljini.

Dodik je pojasnio da sve ono što je, navodno, u ime BiH rečeno na nivou UN i EU, nije legalno, niti formalno ispravno.

-Nije moguće tretirati ono što oni navode kao razloge da to budu i objektivni razlozi za takva njihova mišljenja. To je još jedan dokaz da je BiH nesređena zemlja u kojoj su, pomalo, izgubili živce oni koji je zagovaraju. Oni bi trebali da se bore da se poštuju procedure da BiH može sama da egzistira, a izabrali su da to čine – rekao je Dodik.

On je ukazao da jednom dijelu međunarodne zajednice odgovara da u tako skrivenim i nelegalnim okolnostima prihvataju neke njihove stavove i, “što narod kaže, prave se ludi” i prihvataju da je to zvanični stav.

Dodik je naglasio da je to sve skupa netačno, nepotrebno i jadno.

-Vidljivo je da oni samo žele da imaju govornicu kao Predstavnički dom, da tamo kažu tako teške riječi i omalovažavaju sve, a najviše omalovažavaju BiH. Mnogi znaju da meni do BiH nije nešto posebno stalo, ali kada vidim kako je osporavaju oni koji pričaju da im je do nje stalo, onda se zaista zapitam – gdje mi to živimo? – rekao je Dodik.Izvor:
Share.