in

Dodik: Nemoguć ulazak BiH u NATO

Foto: Depositphotos

Ulazak BiH u NATO je nemoguć, pošto Republika Srpska neće podržati tu ideju, izjavio je agenciji RIA “Novosti” srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Srpski narod, Republika Srpska, ne podržavaju ulazak BiH u NATO i to je naša stalna pozicija uprkos svim događajima na globalnoj sceni i pritiscima raznih faktora koji se zalažu za odluku o pridruživanju NATO savezu”, naglasio je Dodik.

On je istakao da narod Republike Srpske ima svoju odluku o ovom pitanju i podsjedio da je, prema odluci Narodne skupštine Republike Srpske, ulazak u NATO nemoguć.

“U najmanju ruku, ova procedura bi morala da prođe određene korake u parlamentu, a siguran sam da parlament neće usvojiti takvu odluku. Samim tim naše prisustvo u NATO savezu je apsolutno nemoguće u budućnosti”, rekao je Dodik.

Zapadne sankcije prvenstveno pogađaju Evropu

Zapadne sankcije koje su uvedene Rusiji zbog njene vojne operacije u Ukrajini prvenstveno pogađaju EU, rekao je Dodik.

“Rusija je i dalje naša partnerska zemlja uprkos sankcijama koje su uvedene protiv Rusije i koje imaju negativne posljedice prvenstveno po one koji su ih uveli, drugim riječima po EU” rekao je Dodik.

Rusija je 24. februara počela vojnu operaciju u Ukrajini kao odgovor na poziv odvojenih republika Donjeck i Lugansk.

Zapad je reagovao uvođenjem sankcija protiv Rusije, a EU je objavila da će okončati zavisnost od ruskih energenata i već je usvojila sedam paketa sankcija protiv Moskve, uključujući postepeni prestanak uvoza ruske nafte.

Gužva na finsko-ruskoj granici, kolona od 30.000 osoba

Medvjed ušao u prodavnicu i ukrao bombone