Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da “muslimani od 1995. godine pokušavaju da u miru ostvare ono što nisu uspjeli u ratu i ratom – da od BiH naprave muslimansku državu, a sve pod izgovorom stvaranja funkcionalne države”.

“Takva država nije ništa drugo nego drugo ime za islamsku državu u kojoj bi kasnije, po principu jedan čovjek jedan glas, dobili ono zbog čega je i izbio sukob u BiH 1992. godine”, poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, “teze o građanskoj državi, koje se čuju i u BiH, ali i u državama izvan nje, samo učvršćuju političke zahtjeve muslimana koji bi zbog nacionalnog sastava BiH, primjenom tog principa, dobili ono za šta se bore od 1992. godine”.

Dodik ističe da je “svijet olako prešao preko činjenice da su se u građanskom ratu u BiH na strani muslimana borili mudžahedini, oni isti protiv kojih se Zapad borio u više svjetskih država”.

“Brisel i Vašington bi morali da se osvijeste i da vide šta je stvarni problem u BiH, a to nije ni Republika Srpska, ni hrvatsko pitanje u BiH. To je bošnjačko muslimanski nacionalizam, koji i mnoge države u Evropi nesvesno ili svjesno podržavaju”, naglasio je Dodik.

Dodik je naveo da “SDA svojim stranačkim dokumentima i ne krije šta je konačni cilj te partije, ali da se pažnja tog dijela međunarodne javnosti uporno i pogrešno zadržava na Srbima i Hrvatima, koji su posljednja brana stvaranju jedne takve države”.

“Republika Srpska nema ništa protiv BiH, ali te i takve u kojoj bi njena prava bila zaštićena onako kako joj je dato Ustavom BiH. Sve što je nakon 1995. godine rađeno u BiH išlo je samo na vodenicu muslimana, koji danas prizivajući intervencionizam sa strane pokušavaju da to zaštite”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da svi koji ih u tome slijepo podržavaju, gazeći Ustav i Dejtonski sporazum, rade upravo na ostvarenju ratnih ciljeva muslimana, a to je islamska država u srcu Evrope.Izvor:
Share.