in

Dodik: Komšićevo obraćanje ličilo na osvetu zlog patuljka

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je obraćanje Željka Komšića evroparlamentarcima u kojem je pokušao da poistovjeti situaciju u BiH i Ukrajini ličilo na osvetu zlog patuljka koga više niko ne uzima ozbiljno, pa mora da pribjegava senzacionalizmu da bi neko obratio pažnju na njega.

Na pitanje Srne da prokomentariše jučerašnje Komšićevo obraćanje Odboru Evropskog parlamenta za spoljna pitanja u Briselu, Dodik je naglasio da je Komšić, bez ozbiljnog pristupa problemima i ozbiljne argumentacije, pokušao da trenutno antirusko raspoloženje evropskih država usmjeri na Dragana Čovića i Milorada Dodika, misleći da je to dovoljno da se sakrije suština problema u BiH.

-Nije propustio priliku da napadne susjedne države, Srbiju i Hrvatsku, optužujući ih za destabilizaciju BiH, čime je pokazao da je upravo on tačka destabilizacije u trouglu BiH-Srbija-Hrvatska. Da te podvale ne prolaze pokazali su evroparlamentarci koji su se najviše bavili upravo činjenicom da muslimani biraju Hrvatima člana Predsjedništva i da to mora da se mijenja – istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da jedino što je bilo vrijedno pažnje u Komšićevom izlaganju jeste priznanje da on ne predstavlja Hrvate u BiH.

-To smo znali svi, ali sad smo čuli i od njega – konstatovao je Dodik.

Ugostitelji stižu na listu deficitarnih zanimanja: Konobarima zagarantovan posao

Traže od Haškog tribunala da ispita napad na Ukrajinu: Američki Senat označio Putina kao ratnog zločinca