Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić je samovoljno je otišao u Njujork na sjednicu Generalne skupštine UN i taj njegov postupak pokazuje da u BiH vlada haos, istakao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da Predsjedništvo nije donijelo odluku o slanju delegacije BiH na sjednicu Savjeta bezbjednosti u UN u Njujork.

– Željko Komšić je tamo u privatnoj posjeti i odbacujem bilo kakvu mogućnost da on predstavlja BiH – rekao je Dodik.

Dodao je da u delegaciji nema Srba.

-Niko iz mog kabineta nije otišao u Njujork. Komšić nije ozbiljan političar, jer bi poštovao odluke, ovako ide sam bez ikakvih instrukcija iz Predsjedništva BiH – poručio je Dodik .

On je rekao da su sve članice UN dobile njegovo pismo u kome se navodi da Komšić ne predstavlja stavove BiH.

– Pošto vidim da se govori o mogućnosti da se on obrati, to govori da se generalni sekretar UN, ako se to desi, upetljao u raspad BiH, jer ignoriše Ustav i Poslovnik o radu Predsjedništva BiH – rekao je Dodik.

Prema Dodikovim riječima, kad postoji odluka Predsjedništva BiH, onda troškove putovanja snosi Predsjendištvo BiH, a kad ide samo jedan član troškove snosi njegov kabinet.

-U ovom slučaju, troškove snosi kabinet, što dokazuje moju tvrdnju da nije bilo odluke Predsjedništva BiH – naveo je Dodik.

Dodik je istakao da ovakav potez govori koloko je dramatična situacija u Predsjedništvu i u samoj BiH.

Mediji su prenijeli da je Željko Komšić doputovao u Njujork na 76. zasjedanje Generalne skupštine UN.Izvor:
Share.