in

Dodik: Komšić ne propušta priliku da se izblamira

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Željko Komšić ne propušta priliku da se lično izblamira, a time izblamira i BiH za koju se navodno zalaže.

“Tako je bilo i na sastanku sa potpredsjednikom Evropske komisije Žozepom Boreljom, na kojem nije bilo riječi ni o Srebrenici ni o negiranju ili prihvatanju BiH, na šta se on sada izvlači”, rekao je Dodik upitan da prokomentariše Komšićevu izjavu da je napustio sastanak sa Boreljom jer srpski član Predsjedništva negira “genocid”, državu, te priča o mirnom razlazu…

Dodik je naglasio da je Komšić sastanak napustio kada je on (Dodik) rekao istinu, koju svi u BiH znaju, a koju nije mogao pobiti, a to je da Komšić nije biran glasovima Hrvata i da nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda.

“Impresivno je da Komšić drži lekcije Borelju šta treba da radi, vjerujući i dalje da je svojim napuštanjem sastanka učinio nešto za BiH. Njegovo ponašanje i sa ovog sastanka govori da nikada nije trebalo da bude tu gdje jeste i to je nešto o čemu treba da misle Bošnjaci koji su ga tu i doveli”, zaključio je Dodik.

Inzko o probijenom roku NSRS-a: Poduzet ću neophodne korake u najoptimalnijem trenutku

Ko sve stiže na Egzit