in

Dodik: Dok se ne povuče Inckov zakon, nema razgovora ni o čemu

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Srpski član Predsjedništva BiH izjavio je Srni da ukoliko OHR ili oni koji komanduju tom odmetnutom institucijom ne povuku zakon koji je nametnuo Valentin Incko nema razgovora ni o jednoj temi, pa ni temi koju tretira tzv. Inckov zakon.

Upitan da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da je ranije predlagao da se usvoje nove izmjene Krivičnog zakona BiH koje bi pored onoga što sadrži nametnuti tzv. Inckov zakon sadržavao i zabranu negiranja zločina počinjenih u Јasenovcu, te da je “Dodik sad došao na to što je on predlagao prije mjesec dana”, srpski član Predsjedništva odgovorio je da bi Izetbegović mogao da zapisuje sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

– Izetbegovićevo pominjanje Јasenovca i pokušaji da nas uvuku u priču o izmjenama Krivičnog zakona, podvaljujući nam Јasenovac, neprimjereno je i to sam već govorio. Јasenovac i Donja Gradina nisu, niti će biti predmet bilo čije trgovine, Mi ne želimo da se zakonom utjeruje istina o genocidu nad Srbima. Mi znamo šta je bilo, civilizovan svijet zna šta je bilo, nama nikakav zakon neće uređivati stradanje, niti ćemo druge zakonom tjerati da uvaže naše žrtve – naglasio je Dodik.

Osim što je neprihvatljivo s tog stanovišta, pokušaj da se izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Јasenovcu je novi zločin i na to sigurno nećemo pristati, poručio je Dodik.

Uklonjena stara farma Poljoprivredne škole – u planu izgradnja studentskog doma

Švajcarski državljanin S.E. pucao iz auta u centru Bijeljine