in

Đorđe Ždrale pušten iz zatvora

Đorđe Ždrale pušten je danas u poslijepodnevnim satima iz državnog zatvora u Vojkovićima, saznaju federalni mediji.

On je pušten odlukom Suda BiH, što je potvrdio za Avazov portal Siniša Perković, direktor zatvora.

“Došlo je sa Suda rješenje o spajanju kazni i mi smo postupili po rješenju”, rekao je Perković.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine osudio je 2010. godine Đorđa Ždralu na 20 godina zatvora zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera 2000. godine u Bijeljini. Tužilaštvo je utvrdilo da je Ždrale ubio Mauzera zajedno sa Vlatkom Mačarom koji je 2008. godine stradao u eksploziji bombe na Palama.

Prema optužnici Ždrale je tokom 2000. godine, dok je izdržavao kaznu zatvora u Istočnom Sarajevu zbog ubistva Gorana Batinića sa saradnicima isplanirao ubistvo Mauzera. Oni su Ždrali pripremili dvije automatske puške i veliku količinu municije, rukavice, odjeću i vozilo Toyota Carmy. Pratili su Mauzera, te prikupljali sve podatke o njemu.

Ždrale, koji je završio školu za mašinskog tehničara, iz zatvora u Istočnom Sarajevu tražio je dopust između 5. juna i 12. juna 2000. godine.

Sa svojim pomagačima 7. juna iste godine u periodu od 20.30 i 20.50 časova u Bijeljini na raskrsnici blizu željezničke stanice ubio Mauzera kojeg su izrešetali s 13 metaka od čega je šest pogodilo Mauzera koji je podlegao na licu mjesta.

Ponovo se oglasila manekenka koja misli da je vidjela Mateja u Minhenu

Vučić: Svakodnevni pritisci na Srbiju zbog Kosova i Srpske