in

Danas obilježavanje 31 godine od stradanja pripadnika JNA

Paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća delegacije iz Republike Srpske i preživjelih danas će u Sarajevu biti obilježena 31 godina od stradanja pripadnika Jugoslovenske narodne armije u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici.

Obilježavanju će prisustvovati i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, te ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac:

U 10 časova planirano je služenje parastosa za ubijene pripadnike JNA u Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima u Istočnom Novom Sarajevu. Zatim će u 10.40 časova delegacija krenuti organizovano autobusom u nekadašnju Dobrovoljačku ulicu u kojoj će u 11 časova početi mirna šetnja i polaganje cvijeća.

Po zahtjevu Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, danas će od 10 do 12 časova, radi provođenja mjera sigurnosti javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu i dionici puta u kojoj se održava javno okupljanje, doći do privremene izmjene režima saobraćaja.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja, vršit će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Masakr u školi u Beogradu. Učenik (14) ubio najmanje 8 djece, puno ranjenih

Vučić: Ovo je jedan od najtežih dana u modernoj istoriji Srbije