in

Crnadak: Ni Vučić ni Lavrov nisu podržali nijednu Dodikovu ekstremnu mjeru

Poslije incijative SNSD-a i Dodika, ovo što on najavljuje je put u provaliju. On očigledno želi da uvede RS u sukob sa čitavim svijetom, kazao je Crnadak

Potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak kazao je da inicijativa SNSD-a o povlačenju RS iz Oružanih snaga BiH, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, te Uprave za indirektno oporezivanje, put u provaliju.

Govorio je i o učešću Milorada Dodika na skupu nesvrstanih zemalja koji se održava u Beogradu te je za N1 televiziju istakao da je sinoćnji susret s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovim pokazao da Dodik nema podršku za radikalne ideje.

– Susret je bio sinoć na neformalnoj večeri koju je organizovao predsjednik Srbije. Poslije incijative SNSD-a i Dodika, ovo što on najavljuje je put u provaliju. On očigledno želi da uvede RS u sukob sa čitavim svijetom. PDP neće podržati da RS bude u izolaciji. Sinoćnji susret s Lavrovim i Vučićem je pokazatelj da Dodik nema podršku. Ni Vučić ni Lavrov nisu podržali nijednu od ekstremnih mjera koje najavljuje Dodik. To je jedna totalna avantura, koja iza sebe ima želju da se zaštite lične i stranačke pozicije. Ovo što smo vidjeli sinoć je da takve radikalne mjere nemaju podršku ni od koga – kazao je Crnadak.

Smatra da SNSD ne želi raspravu o “razočaravajućim afera ogromnih razmjera”, dodajući da postoje dva uslova da da bi se raspravljala posljednja odluka Ustavnog suda BiH o Šumama RS.

Prvo hapšenje zbog filma “Toma”

Ivanić i Lagumdžija o ozbiljnosti Dodikovih najava: Ići će do kraja, cijenu plaćaju građani Srpske