Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić za “Avaz” je prokomentirao posljednji ispad Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, koji je u ovu instituciju, uoči redovne sjednice, doveo harmonikaša te sa saradnicima pjevao i veselio se.

– Ne slažem se ni s čim što nije u skladu sa protokolom, sa načinom funkcioniranja institucije. Bez obzira na sve, potrebno je da se institucije poštuju – zaključio je Nešić.

Današnje ponašanje Milorad Dodika prevršilo je svaku mjeru, ocjena je mnogih u BiH.

Nebojša Vukanović, jedan od glavnih opozicionara u RS, kazao je da se Milorad Dodik ponaša kao pravi lakrdijaš.

– To pokazuje nivo ozbiljnosti njega i njegove šizofrene politike. Vidite da je promijenio vješto repertoar, on sad misli da je ispao veći Srbin ako je sa harmonikom pjevao srpske pjesme u Sarajevu, dakle nije to nikakva hrabrost.

Vidjeli ste pravi put Sarajeva, za razliku od Cetinja, u Sarajevu, hvala Bogu, nije bilo incidenta i to je dokaz da u ovom narodu u Bosni i Hercegovini nema mržnje i da bi ljudi željeli da žive u miru. A što je dovodio harmonikaša i plaćao, kad on ima u svojoj sviti dobrog harmonikaša i mogao je on da mu zasvira kao savjetnik, da ne plaća nekog drugog, jer ionako ga plaćaju institucije Bosne i Hercegovine da ništa ne radi. Nevjerovatno je da sa jedne strane širi strah, što izaziva zabrinutost kod građana sa svojim suludim najavama i avanturističkim potezima, a onda poslije dva dana dolazi, smije se, pjeva neke pjesme. Dakle, to je jedan od pokazatelja da je čovjek izgubio razum.

Treba mu vremena da ponovo bude racionalan da se uravnoteži – kazao je Vukanović za portal “Avaza”.

Šef Kluba zastupnika SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović, komentirajući ponašanje Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, koji je u ovu instituciju doveo harmonikaša, kazao je za portal “Avaza” da je Dodik pokušao da omalovaži instituciju Predsjedništva, ali da u tome nije uspio.

– Dodik je ovim činom samo omalovažio sebe i čitavoj javnosti, domaćoj i međunarodnoj pokazao da se ne radi o ozbiljnom političaru, nego čovjeku koji nije za Predsjedništvo BiH, nego za kafanu. U svome političkom sunovratu, on je potpuno izgubio kompas i vjerovatno ono što njegovi najbliži saradnici govore u neformalnim razgovorima, približava se svom kraju, a to radi bez imalo stila – rekao nam je Magazinović.Izvor:
Share.