Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio dvojicu bivših policajaca od optužbi za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posjete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut.

Bivši policajci pravosnažno oslobođeni u slučaju “Potočari”

Drugostepeni sud je potvrdio prvostepenu presudu kojom su Mladen Trbović i Milan Dumanović oslobođeni od optužbe za krivično djelo odavanje službene tajne u produženom trajanju kao saizvršioci, objavljeno je na sajtu ovog suda.

Kako je utvrdio Apelacioni sud, pravilno je prvostepeni sud zaključio da u konkretnom slučaju nije dokazano da je došlo ili moglo doći do nastupanja štetnih posljedica za službu, kao ni koji podaci predstavljaju službeni tajnu.

Dumanović i Trbović su se optužnicom teretili da su u izjavama medijima odali tajne podatke u vezi sa svojim radom u Potočarima.

Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara 2017. godine su pušteni da se brane sa slobode.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnjalo se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans rekli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starješina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

Share.