in

Bećirović opet molio strance da smijene Dodika

Foto: predsjednistvobih.ba

Bošnjački član Predsjedništva BiH se šetka po svijetu i, umjesto da se zalaže za kakav – takav napredak zemlje, traži smjenu predsjednika Republike Srpske. Ovaj put u Londonu. Potrudio se Denis Bećirović da ocrni Srpsku i njene zvaničnike.

“Bolje je smijeniti Dodika nego dopustiti da njegova politika egzistencijalno ugrozi građane i narode BiH”, rekao je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Nije Bećirović prvi koji moljaka za Dodikovu smjenu, ali je prvi koji ništa drugo ne zna da radi, odgovara srpski član Predsjedništva BiH. To je, kaže Željka Cvijanović, prava slika i prilika BiH, jer najbolje govori o tome kakvi odnosi u njoj vladaju i šta su dometi politike stranaka sa sjedištem u Sarajevu.

Da je Bećirović svojim potezima prešao sve granice, poruka je premijera Srpske. Zato Radovan Višković sada traži smjenu Bećirovića.

“Ja iz Banjaluke tražim smjenu Denisa Bećirovića. Zaista mislim da je prekardašio sve. Evo ja pokrećem inicijativu da se smijeni Denis Bećirović. Ko je on da traži smjenu Milorada Dodika? Nije ga on birao, neće ga on ni smjenjivati“, poručio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Institucija predsjednika Republike Srpske je jedna od najvažnijih funkcija i ona mora da se štiti, kategorični su u BORS-u. Bećirovićevi potezi ih ne iznenađuju.

“Imajući u vidu da on u ovom momentu istupa sa svoje pozicije i da je u tom pogledu najradikalniji u smislu čuvanja Republike Srpske i njenih ustavnih nadležnosti, vjerovatno smišljaju neku priču kako bi mogli da donesu takve odluke da njega sa te pozicije uklone. To nije nikakvo čudo imajući u vidu da političko Sarajevo je u nemogućnosti, niti ima te nadležnosti da odlučuje o tome ko će u Republici Srpskoj vršiti koju dužnost“, rekao je predsjedni Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić.

Razgovori Bećirovića sa zvaničnicima Velike Britanije nemaju nikakav institucionalni legitimitet. On i njegovi saradnici najsnažnije rade na rušenju BiH, poručuju i iz Organizacije starješina Vojske Republike Srpske. Poručuju, Republika Srpska i Milorad Dodik su jedini iskreni zagovornici mira, stabilnosti i saradnje u BiH.

Turista koji je urezao imena na Koloseum: Nisam znao koliko je star

Sin se razneo bombom, a onda je otac karabinom upucao ženu i sebe!