Brčanska policija traga za M.M. (23) iz Bijele kod Brčkog zbog sumnje da je pretukao svoju suprugu J.M. (22), nakon čega je otišao s imanja odvodeći sa sobom njihovu petomjesečnu kćerku.

Budući da ne znaju gdje se M.M. i beba nalaze, porodica J.M. je na društvenim mrežama objavila informaciju da je dijete oteto, tražeći pomoć građana u pronalasku. U razgovoru za ATV otac žrtve porodičnog nasilja kaže da je bebu odveo njihov zet i da se plaši da su oni već napustili BiH.

U Policiji Brčko distrikta upozoravaju da se takve informacije s oprezom koriste, ističući da policija u saradnji sa Tužilaštva Brčko distrikta sprovodi sve mjere i radnje.

”S obzirom na činjenicu da je predmetna prijava povezana sa širenjem neprovjerenih informacija putem društvenih mreža, kao i to da je Policija Brčko distrikta BiH zaprimila više upita medija u vezi s navedenim, apelujemo na javnost da s oprezom koristi ovakve i slične sadržaje, koji mogu dovesti do uznemirenja”, navode u Policiji Brčko distrikta.

Napominju da su 7. maja u 10.28 časova zaprimili prijavu o porodičnom nasilju M.M. nad J.M., oboje nastanjeni u Bijeloj kod Brčkog.

”Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog dhela nasilje u porodici, odnosno kvalifikaciji događaja. Imajući u vidu okolnosti prijavljenog događaja, sa svime je upoznat je Odjel za socijalnu zaštitu Vlade Brčko distrikta BiH radi preduzimanja aktivnosti iz njihove nadležnosti, te se pod nadzorom Tužilaštva preduzimaju dalje mjere i radnje”, saopštila je policija Brčko distrikta.

Share.