Predsjednik Skupštine distrikta Brčko Siniša Milić izjavio je danas Srni da će se založiti za što hitnije donošenje zakona o ispitivanju porijekla imovine, kojim bi se upotpunio set postojećih antikoruptivnih zakona u Brčkom.
“Važno je što smo usvojili novi Zakon o prevenciji sukoba interesa, i imenovali vršioca dužnosti direktora nezavisne Kancelarije za prevenciju korupcije, ali je isto tako, važno da što prije dobijemo zakon o ispitivanju porijekla imovine”, rekao je Milić.

On je istakao da taj zakon treba da bude sačinjen u redovnoj proceduri, kroz institucije distrikta i sa što manjim uplivom politike, kako bi odgovorio svojoj svrsi.

“Čini se najlogičnijim da takav prijedlog, zajedno sa smjernicama za zakon o ispitivanju porijekla imovine, potekne od Kancelarije za prevenciju korupcije, a ne od poslaničkih klubova kako bi se spriječio populizam na tako ozbiljnom pitanju”, smatra Milić.

On je dodao da zakon treba da obuhvati ispitivanje porijekla imovine ne samo funkcionera i političara, već i zaposlenih u državnoj službi do određenog nivoa.

Share.