in

Radnici Brčkog izašli na protest, traže veće plate

Danas, 1. maja, Sindikat Brčko distrikta BiH organizovao je protest za zaštitu radničkih prava. Oko 500 građana okupilo se na trgu ispred Gradske vijećnice u Brčkom kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo.

Protest je počeo u 10 sati, a demonstranti su nosili transparente i uzvikivali parole u znak podrške radnicima koji se suočavaju s problemima na radnom mjestu. Među zahtjevima koji su se mogli čuti na protestu bili su veće plate, bolji uslovi rada i poštovanje radničkih prava.

Organizatori protesta istakli su da je cilj ovog okupljanja skrenuti pažnju na probleme s kojima se radnici suočavaju i pozvati vlasti da preduzmu mjere za zaštitu radničkih prava. Protest je protekao mirno i bez incidenata.

Smatraju da lokalne vlasti moraju naći način kako bi došlo do povećanja plata radnika u distriktu i to linearno za 250 KM.

Građani Brčkog su se složili da je ovo važan korak u borbi za bolje uslove rada i izrazili nadu da će njihov glas biti čut i da će vlasti preduzeti korake za poboljšanje radničkih prava u Brčkom.


Brčak na cesti našao torbicu, uzeo novac pa zaradio optužnicu

U Mostaru napadnuti mladići zbog natpisa ”Zemun” na majici, jednom slomljena vilica