in

Policija Brčko: Još nismo otkrili napadača na novinara Derviševića

Policija Brčko distrikta potvrdila je za “Nezavisne novine” da još nije otkriven napadač na novinara Mirzu Derviševića, koji je u ovom gradu pretučen u subotu naveče.

Iz policije kažu da su danas o ovom napadu proslijedili izvještaj brčanskom tužilaštvu.

“Prema Zakonu o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, ali i procedurama o postupanju ovlaštenih službenih lica i tužilaca u krivičnim istragama, Policija nije imala obavezu odmah dostaviti službeni izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH već u

zakonom utvrđenom periodu od sedam dana, što je i učinjeno današnjim danom, kada je Tužilaštvu Brčko distrikta BiH upućen izvještaj sa svom dokumentacijom o do sada preduzetim mjera i radnjama”, kažu za “Nezavisne novine” iz brčanske policije.

Dodaju da su odmah po zaprimljenoj prijavi od 19. avgusta, o događaju usmeno putem telefona obavijestili postupajućeg tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

“Policija Brčko distrikta BiH u vezi s ovim krivičnim djelom preduzima hitne istražne radnje na utvrđivanju svih činjenica i identifikaciji nepoznatih lica koja su počinila ovo krivično djelo”, rečeno je iz policije.

Podsjetimo, sumnja se da je napadač na Derviševića imao i pomagača.

„Srbe na vrbe“ i „M’rš iz Bosne“: Uvredljive poruke osvanule na tabli u Istočnom Sarajevu

Ispovijest oca pretučenog dječaka: Policajac mi se smijao u lice i rekao nije mu ništa