Novinar iz Brčkog i vlasnik portal Times.ba Mirza Dervišević juče je ponovo fizički napadnut, a kako tvrdi dobio je i prijetnju smrću.

Ovaj put njemu je napadač poznat.

O slučaju novog fizičkog napada, Dervišević je izvijestio javnost putem društvene mreže Facebook, navodeći da je mu je nekoliko udaraca pesnicom u predjelu lica zadao muškarac B. R., piše Klix.

Dervišević je u svojoj objavi postavio i fotografiju nakon napada, navodeći da je napadnut zbog tekstova koje je pisao na svom portalu. Istakao je i da su ovoga puta uslijedile i prijetnje smrću, uz riječi: “Hajde još jednom napiši bilo kakav tekst ubit ću te”.

Za napadača je kazao da je jedan od vlasnika lokalne pekare te da je porodično povezan sa kompanijom za koju je novinar ustvrdio da se nalazila u aferi zgrade Bulevar u Brčkom, o kojoj je pisao.

On je prozvao i Tužilaštvo Brčko distrikta, uz tvrdnje da do danas ništa nisu učinili po pitanju napada kojeg je pretrpio u avgustu prošle godine.

Dervišević je tada, podsjetimo, udaren željeznim bokserom, a nedugo nakon toga policija je uhapsila dvije osobe koje se dovode u vezu s događajem.Izvor:
Share.