Izvršni direktor kompanije “Meta” Mark Zakerberg okupio je svoje zaposlene i zatražio je od njih da se fokusiraju na video sadržaje, nakon što je obaviješten da su dionice firme izgubile četvrtinu svoje vrijednosti.

Na virtuelnom sastanku u kom je učestvovala cijela kompanija, Zakerberg je objasnio da je istorijski pad akcija rezultat prognoze prihoda u tekućem kvartalu, navodi izvor koji je učestvovao u sastanku za Blumberg.

Zakerberg je ponovio svoje riječi od dan ranije, rekavši zaposlenima da se “Meta”, nekadašnji “Fejsbuk”, suočava sa neviđenom konkurencijom i porastom “TikToka”, platforme za kratke video snimke.

Isti izvor navodi za Blumberg da su Zakerbergu oči bile zakrvavljene, i da je nosio naočare, i rekao je da bi mogao da se zaplače, ali ne zbog teme razgovora, već zato što se navodno ogrebao.

Kompanija se nalazi u problemu oko zadržavanja zaposlenih zbog pada akcija. Taj gigant planira da svojim zaposlenima nudi produžene vikende, rekao je Zakerberg govoreći o fenomenu “sagorjevanja”. Takođe je podstakao iscrpljene radnike da da iskoriste dane godišnjeg odmora. On je dodao da na osnovu njegovog životnog iskustva, prelazak na četvorodnevnu radnu nedjelju ne bi bio produktivan.

Mark Zakerberg izgubio za dan 29 milijardi dolara

Mark Zakerberg izgubio je u četvrtak 29 milijardi dolara u neto vrijednosti, pošto su akcije kompanije Meta zabilježile rekordan jednodnevni pad nakon razočaravajuće prognoze prihoda za treći kvartal.

Akcije Mete su pale za 26 odsto što je izbrisalo više od 200 milijardi dolara u najvećem jednodnevnom gubitku tržišne vrijednosti američke kompanije.

To je smanjilo neto vrijednost osnivača i glavnog izvršnog direktora Zakerberga na 85 milijardi dolara, prema Forbsu, prenosi Rojters.

Zakerberg je vlasnik oko 12,8 odsto ove tehnološke kompanije koja je ranije bila poznata kao Fejsbuk, podsjeća Tanjug.

Njegov jednodnevni pad bogatstva je među najvećim ikada, odmah iza vlasnika Tesle Ilona Maska koji je izgubio 35 milijardi dolara u jednom danu prošlog novembra.Izvor:
Share.