Tajlandska youtuberica Suchata Kongsupachak, poznata kao Nutty, nestala je nakon što je optužena za krađu približno 50 miliona eura koje su fanovi uložili u njenu kompaniju.

Prema policiji, sumnja se da je 30-godišnja plesačica prevarila više od 6.000 žrtava. Pozvala je obožavatelje da ulažu u njezinu kompaniju na deviznom tržištu. Obećani povrat bio je 25 posto na 3-mjesečne ugovore i 30 posto na 6-mjesečne ugovore, prema azijskoj trgovačkoj stranici NextShark.

Kako bi uvjerila svojih više od 840.000 pratitelja, Suchata je na društvenim mrežama pokazivala luksuzni život s automobilima, satovima i skupim dizajnerskim predmetima.

“Objavljivala je fotografije na društvenim mrežama pokazujući svoje bogatstvo luksuznim automobilima, satovima, torbama i nekretninama, dok je tvrdila da ih je stekla ulaganjem u brokersku kuću”, rekao je voditelj istrage Watthana Ketumpaito s Tajlanda.

Advokat koji zastupa žrtve rekao je da joj je jedna osoba uplatila skoro 500.000 eura na bankovni račun.
YouTuberica je u aprilu fanovima saopćila da je “izgubila sav novac koji su uložili zbog – greške u trgovanju”.

Policija vjeruje da je Kongsupachak pobjegla u Maleziju nakon što je sud izdao nalog za njezino hapšenje zbog optužbe za prevaru.

Do sada su 102 žrtve podnijele žalbu vlastima, a nekoliko njih tvrdilo je da je izgubilo sav svoj novac.Izvor:
Share.