Ne tako davno, WhatsApp je uveo naljepnice (sitkere), koje omogućavaju korisnicima neograničen izvor reakcija, u zavisnosti samo od toga koliko su maštoviti.

Do sada, stikere ste sami mogli da pravite uz pomoć tzv. “aplikacija trećih strana”, koje su dosta problematične jer imaju mnogo oglasa, ograničen je broj stikera, a niste uvijek sigurni ni da li je u aplikaciji virus. Međutim, nova WhatsApp funkcija riješava ovaj problem.

Meta je najavila novu opciju pomoću koje korisnici mogu sami da kreiraju stikere unutar aplikacije, a sve što je potrebno da urade jeste da izaberu fotografiju od koje će WhatsApp napraviti stiker. Uz to, moguće je izolovati dio koji vam je potreban, a možete i da uklonite pozadinu.

Funkcija uređivanja je za sada prilično ograničena – korisnici mogu samo da dodaju tekst, prave crteže ili dodaju dodatne naljepnice ili emodžije. To znači da ako izolacija subjekta nije urađena kako treba, korisnici nemaju načina da je sami podese.

Ova funkcija bi trebalo da prvo postane dostupna korisnicima iOS-a, a za Android se još ništa ne kaže, ali se takođe očekuje ubrzo.Izvor:
Share.