Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je srpska policija otvorena za kontakte i komunikaciju sa bezbjednosnim organima FBiH, od kojih očekuje da rasvijetle pokušaj ubistva predsjednika Aleksandra Vučića u Srebrenici, mada je, kako kaže, zabrinut za njihovu iskrenost u ovom slučaju.

Vulin je u emisiji „Jedan na jedan“ banjalučke Alternativne televizije ponovo zatražio odgovor na pitanje ko je pokušao ubistvo Vučića i istakao da je šest godina to pitanje bez odgovora, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

-Mi radimo na ovom slučaju. I pored toga što nam je teže, usled protoka vremena i toga što nismo na mestu dešavanja, doći ćemo do istine. Daću sve od sebe da se to rasvetli – rekao je srpski ministar policije, ocijenivši da su službe bezbednosti FBiH ili nefunkcionalne pa ne mogu da to rasvetle ili mogu, ali neće.

Prema njegovim riječima, Srbija evidentno raste i jača i nesporno je da dobar dio napada iz regiona na Aleksandra Vučića i Srbiju dolazi upravo zbog toga.

U tom kontekstu naveo je nedavni slučajiz Hrvatske u kome je svjedok na jednom suđenju predsjednika Srbije optužio da je tokom rata u Hrvatskoj 1991. godine prijetio zarobljeniku smrću. Vulin je naglasio da je to „proverljiva i glupa laž koju su hrvatski mediji iskoristili za napad na srpskog predsednika“.

-To je glupa laž, ali mene više brine to što su na osnovnu takvih svedoka sudili desetinama Srba koji su bili u hrvatskom zatvoru. Ko će proveriti sve te sudske postupke? Kada možete da lažete za predsednika Srbije, što se lako proveri, šta lažete za običnog čoveka koji ne može da se brani – upitao je ministar Vulin.

Dodao je da se u vezi sa ovim gnusnim klevetama na račun predsjednika Srbije srpsko tužilaštvo obratilo hrvatskim pravosudnim organima i zatražilo da im dostae taj slučaj, da ispitaju i vidimo da li je bilo ratnog zločina ili ne.Izvor:
Share.