in

Vlasnik vile u Splitu nudi besplatan smještaj uz samo jedan uslov

Vlasnik vile u Splitu ponudio je taj objekat na besplatno korišćenje tokom cijele godine uz uslov da se obavezno održavaju bazen i okolina.

U oglasu koji je objavljen u jednoj Fejsbuk grupi stoji da će osoba koja će se brinuti o objektu u jeku sezone odnosno tokom pet mjeseci biti smještena u opremljenom studio apartmanu, a ostatak godine u jednom od stanova u objektu.

Takođe, u oglasu stoji i mogućnost dodatne zarade tokom sezone, prenosi Klix.

Objekat koji se nudi izgrađen je prije šest godina, a smještajne jedinice imaju trpezariju, prostor za sjedenje, kuhinju s odgovarajućim aparatima, terasu i/ili balkon s pogledom na more, kupatilo s kadom ili tušem, privatan parking.

Vlasnik objekta rekao je da mu nije do medijske pažnje, zbog čega je zatražio anonimnost, ali je odlučio da za Slobodnu Dalmaciju podijeli pozadinu ove priče.

“Radi se o objektu koji je namijenjen samo za turizam, tu niko ne živi. Ja živim u Dubrovniku i želio sam da ponudim opciju besplatnog smještaja u zamjenu za to da neko održava prostor dok mene nema. Imamo domaćice koje se brinu o ovome, ali želio bih da tu neko stalno boravi. Prije je tu živjela jedna gospođa koja je, nažalost, preminula. Onda je uskočio prijatelj koji je napustio Hrvatsku radi posla”, objašnjava vlasnik.

On ističe da su i ranije u vili boravile osobe koje su besplatno živjele u objektu uz uslov da se brinu za bazen i vrt. Dodaje da je ideja ponovo pronaći nekoga ko bi tu živio bez ikakvih dodatnih troškova, a nema obavezu da plaća režije.

“Mogao bi tu da boravi tokom cijele godine, 12 mjeseci, osim onih četiri, pet mjeseci kad je objekat popunjen. Tada bih toj osobi ili paru obezbijedio opremljeni studio-apartman koji je namijenjen osoblju objekta. Zauzvrat tražim da ta osoba pazi na objekt, odnosno da bude odgovorna za njega, s naglaskom na održavanje bazena i vrta”, dodaje.

Vlasnik je istakao da već ima dosta kandidata, ali da prvo mora da obavi razgovore, nakon čega će donijeti odluku.

Vozač kamiona iz BiH kažnjen jer je ispod tapecirunga krio 38.000 evra

Niger tjera francuskog ambasadora