in

U Maroku je zabranjen seks prije braka: Nevjenčane majke proživljavaju pakao

“Nevjenčana majka” u Maroku nije samo prezrena u društvu nego je zatrudnjeti izvan braka – krivično djelo. Tako rođeni mališani su silom zakona obilježeni čitavog života, piše DW.

Fatima Zara je jedna od mnogih koje je zadesila ta sudbina. Njena priča slična je mnogima kakvih ima širom svijeta: nije imala ni 20 godina kad je planula ljubav s poznatim mladićem iz komšiluka. Kako to biva, vjerovala mu je da se želi oženiti s njom, pa nakon nekog vremena nije sve ostalo tek na nevinim poljupcima.

Ali kad mu je rekla da je ostala trudna, više nije htio ni čuti za nju. Najgore joj je bilo sve reći majci.

– Majka najprije ništa nije rekla. Samo me je pogledala, briznula u plač i tek je onda rekla: „Zašto si mi to učinila?’

Prijezir društva je već počeo kad joj je trbuh počeo rasti, a postao je neizdrživ kad se dijete rodilo. Komšije koje je znala od djetinjstva više je nisu pozdravljali, nego su mrko gledali i nju i njeno dijete, čak su je i psovali pred svima na ulici. Pokušala je svog nekadašnjeg mladića navesti da promijeni mišljenje, ali uzalud. Nudila mu je da napravi genetski test ako ne vjeruje da je dijete njegovo, ali ni to nije htio. Zato je

Jedini rezultat takvog “morala” u Maroku jest zastrašujuć broj čedomorstva. Što tim siroticama inače preostaje? Abortus je u Maroku strogo zabranjen, a često i njihove porodice sudjeluju ili čak potiču taj zločin. Tijela beba na smetlištima ni policiju očito osobito ne uzbuđuju.

Na današnji dan 1995. godine počela zločinačka NATO agresija na Srpsku

Nova bolnica u Novom Sadu izgrađena za samo četiri meseca