in

Trivić: Narodni front biće SAJ protiv Dodikovog režima (Foto/Video)

Foto: Facebook / trivicjelena

Svi koji su nam se pridružili nisu dobili nikakvu sinekuru niti benefit od toga, jer su praktično iz rezervnog sastava došli u specijalnu antiterorističku jedinicu kakva je Narodni front u smislu borbe protiv nenarodnog režima, poručila je Jelena Trivić predsjednica ove stranke nakon Prve redovne izborne skupštine u Banjaluci, a na kojoj nije bilo nikoga od predstavnika ostalih opozicionih stranaka u Srpskoj, odnosno SDS-a, PDP-a i Liste “Za pravdu i red” Nebojše Vukanovića.

Trivićeva je u svom obraćanju medijima poručila da je Narodni front pobjednika priča i da je ključni cilj pobjeda na izborima i konačno zbacivanje s vlasti SNSD-a i njegove koalicije.

“Ja vam mogu reći da je Narodni front u ovom momentu parlamentarna stranka sa tri narodna poslanika. U više od 15 opština imamo odbornike u lokalnim parlamentima, a u više od 30 opština sutra možemo da formiramo opštinske i gradske odbore”, kazala je ona.

Kada je riječ o djelovanju Narodnog fronta, usvojeno je deset osnovnih programskih načela na kojima će se zasnivati njihova politika.

“Prvo i osnovno je Republika Srpska kao tema i ideja Fronta i svi entitetski elementi državnosti koje su naše crvene linije. To su entitetsko glasanje, postojanje Doma naroda, odlučivanje u Predsjedništvu BiH. Odluke na nivou BiH se ne mogu donositi bez predstavnika Republike Srpske”, kazala je Trivić, te nastavila:

“Dalje su vladavina prava i iskorjenjivanje korupcije, posebno izborne. Dalje je profesionalizacija rada javnih RTV servisa, reforma javne uprave, želimo obrazovanje za 21. vijek, da podvučemo crtu u zdravstvu i da pronađemo ko je pronevjerio milione”, rekla je između ostalog Jelena Trivić.

Ona je poručila da je na današnjoj sjednici izabran Glavni odbor stranke koga čini 139 delegata, kao i dio Predsjedništva Narodnog fronta.

“Predsjedništvo može maksimalno da ima 33 člana a mi smo do sada izabrali njih 13. Evo članovi Predsjedništva. Uz mene kao predsjednika stranke to su Dijana Ješić, Aleksandar Trninić, Slobodan Stanić, Sanja Dimitrić, Željko Dubravac, Radislav Dončić, Srđan Rankić, Saša Borjan, Mile Kovačević, Slađana Jašarević, Bosiljka Čubrilović Stamenić i Nikola Brkić”.

Ona je dodala da je stav Narodnog fronta da za evrointegracije, ali ne u NATO savez.

“Da smo i za Otvoreni Balkan, brisanju granica radi slobodnog protoka robe, ljudi i usluga”, navela je Trivićeva.

Na pitanje da prokomentariše informacije da iza Narodnog fronta, odnosno da Frontu pruža podršku Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke, Trivićeva nije odgovorila konkretno.

“Već sam rekla u emisiji ‘Mat’ da niko u Republici Srpskoj ne treba da radi naš posao, a to je rušenje nenarodnog režima, a to moramo da uradimo mi ovdje. Ali kao doktor ekonomskih nauka moram da kažem da sam u nekim stvarima jako zahvalna Srbiji, jer su oni bolje radili od nas”, rekla je ona.

Dodik se sastao Putinom (Foto/Video)

Orban: Ukrajina ne može biti pobjednik