in

Trendovi za 2021-2022: Fitnes moda – 5 trendova za motivaciju i sportski stil

Kada predviđamo modne trendove, obično ne razmišljamo o fitnes odjeći. Ipak, stvari su se promijenile u zadnjih nekoliko godina. Danas se odjeća za fitnes ne nosi samo u teretanama i na kućnim treninzima. Te udobne komade rado nosimo i kada radimo od kuće, idemo na izlet ili se opuštamo.

Još više od toga: vodeći modni influenseri sve češće predstavljaju odlične kombinacije uličnog stila koje spajaju elegantne i sportske elemente.

S obzirom na to da je nova godina već na vidiku, već razmišljamo o novogodišnjim fitnes rezolucijama. Nošenje vrhunski dizajnirane aktivne odjeće ne samo da vam daje motivaciju za vježbanje, već i podiže samopouzdanje.

Stručnjaci iz Intersporta predstavljaju 5 trendova fitnes mode, koji će dominirati ove zime:

USKLAĐENI KOMPLETI

Ako živite za usklađene setove, sjajne vijesti: ovaj trend ostaje na snazi i u 2022! Svijetle boje nas čine sretnijima i to je sada jedino važno. Nježne, pastelne boje posebno dominiraju kod udobnih kombinacija za yogu i opuštanje. Nova Reebok kolekcija donosi atraktivne printove, te predlaže usklađenost čak i sa vašom ekipom za trening!

KROJEVI ZA SILUETU U POKRETU

U narednom periodu nastavlja se dominacija helanki visokog struka, te atraktivnih sportskih topova. U centru pažnje je aktivna, sportska figura, koju naglašavaju asimetrija, višestruki pojasevi, bretele, kao i upečatljivi prorezi.

Modeli za muškarce ostaju vjerni klasičnom minimalizmu, a često ističu mišiće i naglašavaju pokrete. Posebno se ističu modeli američkog brenda Under Armour, koji su cijenjeni zbog vrhunskog kvaliteta i dizajna.

“Body positivity” pokret potakao je priznate brendove da se otvore prema različitim tipovima tjelesne građe. Sada svi možemo pronaći svoju fitnes kombinaciju i pokrenuti se, bez izgovora!

BUDITE NEOPROSTIVO HRABRI

Najavljen je i novi trend u odjeći za vježbanje za 2022: Budite neoprostivo hrabri! Ponosite se vašim fitnes aktivnostima i dostignućima, te nosite upečatljive (statement) kombinacije! Posebno su cijenjene jarke boje, a dizajneri brenda Adidas su ove jeseni odabrali jarkocrvenu. Iskažite životni optimizam i ljubav prema kretanju kroz intenzivne, optimistične boje. Fitnes brend Boxeur des Rues je predstavio kolekciju s hrabrim tipografskim printovima, te upečatljivim krojevima.

ODRŽIVA MODA

Ekološka osviještenost postala je neodvojivi dio sportske mode. Zaljubljenici u sport su spremni potrošiti više novca na proizvode koji su ekološki prihvatljivi, kvalitetni i koji će im trajati duže vrijeme.

Intersport se već nekoliko godina uključuje u praćenje ciljeva održivog razvoja na globalnom nivou, koji su temeljeni na brizi o okolini, ljudima i životinjama. Ekskluzivni brend Energetics svoju fitnes ponudu bazira na recikliranim materijalima i tehnologiji Dry Plus eco, koja vas održava udobno suvima tokom svake sportske aktivnosti.

FITNES ODJEĆA IZVAN TRENINGA

Novi stil života je bitno uticao na ispreplitanje mode i sportskog odijevanja. Uzbudljivo je pratiti promjene koje se dešavaju – pomjeranje granica stilova, ukidanje pravila. Novi trendovi donijeli su nošenje sportskog topa i helanki ispod predimenzioniranih kaputa ili nošenje patika uz haljine ili odijela. Posebno se izdvaja poznati brend Nike, koji već godinama ima veliki uticaj na modu i popularnu kulturu, a njihovi dizajneri diktiraju trendove.

Na kraju, ostaje vam samo da odaberete svoj fitnes stil i krenete! Sve što vam treba pronaći ćete u Intersportu. Iskoristite Black Friday popuste do 28.11.2021.

Podijelite svoje kombinacije uz #treningnaspovezuje.

U bijeljinskim kovid bolnicama 55 bolesnika

Neće vakcinu, ne vjeruju sistemu, ne čuju argumente