in

Slastičarna u regiji postala hit, prave sladoled od ajvara, rakije i kamilice

“Poslastičarnica sa stavom” postala je kultno mjesto u Beogradu, i to ne samo zbog neobičnih okusa nego i zbog vlasnika Veroljuba Šabića, koji uživa u svom poslu, a najveća su mu inspiracija tradicionalni sastojci.

Jednu od omiljenih beogradskih slastičarnica pronaći ćete u Zemunu, gdje se osvježenje traži u ledenim kuglicama s okusom ajvara, rakije, vina i kačkavalja.

Među neobičnim okusima koje priprema su i kamilica, za koju mnogi kažu da je nikad prije nisu probali, zatim lavanda, suha šljiva, mušmula, oskoruša, trnina, drijenak, bijelo vino (tamjanika), ali pronaći ćete i lješnjak, mak, kvalitetnu vaniliju, pistacije i plazmu.

Veroljubova je deviza da se od svega jestivog može napraviti i sladoled, ali umjesto okusa kao što su mango i papaja njegova su egzotika ajvar, rakija šljivovica i pirotski kačkavalj, koji takođe imaju svoje kupce. Pitate li se kakav okus ima sladoled od ajvara, najbolje je da presudite sami.

Kako piše Punkufer, u slastičarnoj možete i probati sladoled prije nego što ga naručite pa ako sumnjate u kombinaciju patlidžana i paprike, to možete i učiniti.

Takođe, ondje ćete pronaći i sladoled za pse koji ne sadrži šećer. Cijena kuglice je 200 dinara ili oko 3,50KM.

Vučić susreo se u Atini sa Zelenskim

Svijet dobija protivtežu Grupi G7?