in

Sergej Trifunović nekoliko sati po izlasku iz sudnice opet kažnjen

Glumac Sergej Trifunović ponovno je kažnjen sa 200 evra nakon što je pred Opšinskim prekršajnim sudom u Splitu prethodno kažnjen sa 500 evra zbog držanja psa bez nadzora i vređanja policijskih službenika.

Kako piše Slobodna Dalmacija, nekoliko sati nakon što je izašao iz sudnice Sergej Trifunović je izveo svog nemačkog ovčara u šetnju u subotu oko 12.55 sati, pa su ga policija i komunalna služba zatekle kako njegov pas slobodno šeta Bosanskom ulicom, u samom centru grada, bez povodca i zaštitne korpe, dakle bez ikakvog nadzora.

Sergeju je izrečena kazna od 200 evra u vidu prekršajnog naloga, a kako je Trifunović platio kaznu odmah, naplaćeno mu je samo dve trećine kazne – 133 evra.

Naime, ako pas šeta bez povodca, mora imati zaštitnu korpu, a ako je na povodcu ne mora. Njemački ovčar je kategorija psa koji se tretira kao životinja koja može ugroziti ljude, navodi se.

„Ovde Trifunović više ne može reći da nije video nikakav znak o zabrani šetanja psa bez povodca i korpe kao što je govorio nakon incidenta na Kašteletu kada je pas trčao među kupačima više do dvadeset minuta, niti o „ludakinji“ koja ga je prijavila“, navodi Slobodan Dalmacija.

Podsjetimo, Sergej Trifunović priveden je juče u Splitu zbog vređanja policajca kao i držanja psa bez nadzora, a nakon što je pušten na slobodu i kažnjen, glumac se oglasio na svom Instagramu.

„Ok. Ajmo ovako. Maltretiranja koja sam danas doživeo mogu da se uporede sa istorijskim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage sa nekakvim prasećim glavama u majicama sa kragnom i Pit Bull sekjuriti bedžom, koji maltretiraju meštane i vlasnike kafića koji se ližu sa gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpeo nisam nikad i nigde. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića“, nikada više neću doći u Split – napisao je Sergej.

„Adio. A bilo je lipo i svi vi moji dragi prijatelji iz Splita ste uvek dobrodošli“, dodao je Trifunović.

Na samitu G20 ispisano “Barat” umjesto “Indija”, a uskoro bi mogla i zvanično promijeniti ime

Dodik kao kapiten Igokee: Četiri godine nisam dirnuo loptu