Finalista “Zvezda Granda” Sadik Hasanović iz Srebrenika nastavlja da provocira Srbe, pa bi sada da otcijepi i dio teritorije.

Nakon što mu je 2. avgusta zabranjeno da uđe u Srbiju, pjevač za Informer kaže da nije ni pokušao da dođe u Srbiju već u njegov Novi Pazar.

On je početkom mjeseca vraćen sa graničnog prelaza Špiljani jer je na nastupima u Bosni i Hercegovini izvodio pjesme koje veličaju Nasera Orića i slave klanje Srba na Božić 1993. godine u Kravici, kada je masakrirano i ubijeno 49 Srba!

Kad je saznao da više neće moći ovdje da nastupa i zarađuje, Sadik je riješio da otcijepi Novi Pazar od Srbije.

“Sramota je što mi je zabranjen ulazak u Srbiju, ali imam ja moju Bosnu i moj Sandžak! Ništa mi više ne treba. Istina je da sam 2. avgusta pokušao da pređem granični prelaz sa Srbijom. Ali da bih došao u Novi Pazar, a ne u Srbiju! Ne zanima me što je Novi Pazar zvanično dio Srbije, ja Novi Pazar gledam kao moj Sandžak! Ako ni tu ne mogu, ja ću otići u crnogorski dio Sandžaka i tamo pjevati”, kaže Hasanović za Informer.

Kada smo ga upitali i da li se barem malo stidi što je u pjesmama veličao koljača Nasera Orića, Sadik je rekao:

“Ja sam to što jesam, i ne stidim se toga. Ne kapiram zbog čega bi trebalo da mi bude žao? Pa šta ako sam pjevao o Naseru Oriću? Imam pravo da slavim Orića! U pjesmi ‘Oj, Nasere, srebrenički sine’ nema ništa uvredljivo! Kada i ostali muzičari odgovore na pitanje da li se kaju što su pjevali takve pjesme, i ja ću vam dati odgovor.”

Hasanović nije umio ni da objasni zbog čega se sa takvim stavovima prijavio na takmičenje “Zvezde Granda” usred Beograda, ali je istakao da se ne kaje zbog pjevanja pjesama u kojima se slavi klanje Srba.

“Ponavljam, nisam samo ja izvodio takve pjesme”, rekao je Hasanović.

Hasanović kaže da ga direktor “Granda” Saša Popović nijednom nije pozvao otkako su mediji objelodanili da je pjevao u čast Nasera Orića:

“Niko me nije pozvao iz “Grand produkcije, pa ni Saša Popović. Ne znam kakav je njihov stav povodom svega toga. Svakako planiram da karijeru gradim u svojoj Bosni.”

Hasanović je na nastupima izvodio sramnu pjesmu o masakru nad Srbima na Božić 1993. godine u selu Kravica – “Hej, ko na Božić u Kravicu dođe”.

Bolesne stihove napisao je saborac Nasera Orića, izvjesni Rizo, a dio glasi:

“Ej, ko na Božić u Kravicu dođe, Naser Orić – nije Karađorđe. A kad videše da sa svih strana puca, stadoše im u grudima srca. Ostaviše Božić i slavu, samo živu da izvuku glavu…” i “Nema više gnezda dušmanskoga, baš na Božić ogrijala Boga. Mesto popa što sveti vodicu, došao Naser u Kravicu”.Izvor:
Share.