in

Preminuo Metju Peri, a njegove posljednje objave deluju kao poziv u pomoć

Glumac Metju Peri, najpoznatiji po ulozi u sitkomu “Prijatelji”, pronađen je mrtav u svom domu, preneli su američki mediji. Imao je 54 godine.

Izvori iz policije rekli su za Los Anđeles Tajms da je Perija pronašla ekipa Hitne pomoći – bio je bez svijesti u hidromasažnoj kadi u svojoj kući u Los Anđelesu. Pokušaji reanimacije nisu bili uspješni, prenosi Glas Amerike.

LA Tajms i sajt TMZ, koji su prvi objavili vest, rekli su da nema znakova koji bi ukazali da je još neko bio u kući u trenutku smrti.

Njegovi publicisti i drugi predstavnici nisu odmah odgovorili na zahtjev agencije AP za komentar. Na molbu AP-a da potvrdi da je policija izašla na lice mjesta na kućnu adresu Perija, pripadnik policije Los Anđelesa Drejk Medison rekao je da su otišli tamo „zbog istrage smrti muškarca u 50-im godinama”.

Portparol vatrogasne službe Los Anđelesa Brajan Hamfri rekao je za teleziviju NBC da su prvi reagovali u kući u Pacifik Palisejdsu na osnovu prijave u 16.07 zbog o „hitne opasnosti od vode“ nepoznate vrste. Niko nije odveden u bolnicu, dodao je on.

Peri je bio najpoznatiji po ulozi sarkastičnog Čendlera Binga u veoma popularnoj seriji NBC-ja “Prijatelji”, koja je trajala 10 sezona, od 1994. do 2004. godine. Ta uloga donijela mu je nominaciju za nagradu Emi 2002.

Peri se godinama borio sa zavisnošću od lijekova protiv bolova i alkohola, i više puta je boravio na klinikama za rehabilitaciju. U memoarima „Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar“, objavljenim prošle godine, Peri je opisao kako je prošao kroz detoksikaciju 65 puta, potrošivši oko devet miliona dolara u pokušajima da se otrijezni.

Peri je doživio zdravstvene probleme, uključujući pucanje debelog crijeva 2018. godine zbog upotrebe droga, što je zahtjevalo sedmočasovnu operaciju i upotrebu kese za kolostomiju mesecima nakon toga. Peri je posvetio knjigu „svim sapatnicima“ i napisao u prologu: „Trebalo bi da budem mrtav“.

Tokom nedavnog televizijskog okupljanja „Prijatelja“, Peri je iznenadio kolege priznajući da je patio od ozbiljne anksioznosti „svake noći“ tokom snimanja. TMZ je izvijestio da u subotu na licu mjesta nije pronađena droga.

Naime, Metju se posljednjih tjedana posebno aktivirao na Instagramu, a njegove objave uglavnom su vezane za lik Batmana.

“Nema potrebe da brinete, ja večeras pazim na ulice”, “Opustite se. Ja sam na visokoj zgradi”, “Vidite li što vam pokušavam reći”, neki su od opisa koje je stavljao ispod svojih objava.
Iako su njegovi fanovi i tad bili znatiželjni, ali i zabrinuti zbog čudnih i učestalih objava, mnogi sada pišu da je ovo bio jasan “poziv u pomoć”.

“Ove objave su tako jezive, molio je za pomoć”, “Mislim da su sve nedavne objave bile poziv u pomoć”, “Upozoravao nas je. Zašto mu niko nije pomogao”, ” Slao nam je bat signal. Trebala mu je pomoć. Treba istražiti njegovu smrt. Ko ga je uslikao u jacuzziju na posljednjoj objavi? Tamo je preminuo. Cijeli njegov Instagram je kao PR i tek nedavno je počeo objavljivati i slao je bat signal a mi ga nismo shvatili”, samo su neki od hiljada komentara.

Benjamina Karić željela zabraniti koncerte Aleksandre Prijović?

Dodik: Srbi ne mogu biti podanici strancima, nismo bili ni Turcima, ni Nijemcima