in

PREMINUO MASIMO SAVIĆ: Poznati pevač umro u 61. godini

Pevač Masimo Savić posle kraće bolesti je preminuo u 61. godini.

Tužnu vest potvrdili su iz Aquarius Recordsa.

Od Masima su se na društvenim mrežama emotivnom objavom oprostile supruga Eni i ćerka Mirna.

“Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno. Nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”, stoji u njihovoj objavi.

Masimo je rođen 6. juna 1962. godine u Puli, a srednju školu završio je u Zagrebu, gde je i započeo svoju muzičku karijeru.

Godine 1983, kao vođa sastava Dorijan Grej, izdaje prvi album – “Sjaj u tami”, a dve godine kasnije album “Za tvoje oči”. Grupa se proslavila najviše zahvaljujući fenomenalnom prepevu grupe Voker braders “The un ain’t gonna shine anymore”, ali i upečatljivom glasu Masima Savića. Nažalost, članovi benda tih su godina eksperimentisali s drogom. Oni su na to gledali sa umetničke strane “kao na podsticaj za stvaranje muzike”. Bend se raspao 1986. zbog finansijskih problema. Naime, članovi su u Švedskoj potrošili dva i po puta više dana snimanja od onoga što je “Jugoton” bio spreman da plati te su tražili od benda da ostatak potrošenih sati plati iz svoga džepa..

Menadžer Marijan Crnarić uspeo je da dogovori 42 koncerta po bivšoj Jugoslaviji, što je članovima benda bilo dovoljno da zarade jedino za dnevnice, dok je ostatak zarade otišao na pokrivanje duga izdavaču. Bend se na kraju raspao zbog besparice i međusobnog optuživanja. Nakon razlaza grupe Masimo započinje uspešnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u saradnji sa Zrinkom Tutićem. Sledi zaokret u karijeri i art-pop i rok projekti poput albuma na engleskom jeziku “Elements” ili vokal u grupi Metal guru, uz istovremeno objavljivanje petog albuma u saradnji s Tutićem – “Benzina” 1995. godine. Upravo u vreme zenita hrvatske dens muzike otpevao je jedan od najduhovitijih hitova.

Nakon pet godina pauze, izvanredni pevač objavljuje novi album jednostavnog naslova “Massimo”, a potom slede hvaljena izdanja “Vještina” i “Vještina 2”, koji su Masima vratili u sam vrh pop-rok scene.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Stanivuković: Nedopustivo da za 9. januar nema nikakvog obilježavanja u Banjaluci

Pucnjava u najvećem tržnom centru u SAD, ubijen 19-godišnjak