in

Preminuo glumac Vladan Živković

Glumac Vladan Živković preminuo je u 80. godini, saznaju srpski mediji.

Vladan Živković je rođen 1941. godine u Beogradu, a osim neizbrisivog traga na polju filma ostvario se i kao predsjednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, kao i u organizaciji Filmskih susreta u Nišu.

Zajedno sa Draganom Nikolićem igrao je na sceni amaterskog pozorišta “Krsmanac”, gdje je njegov talenat uočio legendarni Žika Pavlović, jedan od najznačajnijih filmskih stvaralaca ondašnje Jugoslavije, te je angažovao obojicu za jedan film, iako su još uvijek bili studenti.

Vladan se publici predstavio ulogom Bubrega u kultnom filmu “Kad budem mrtav i beo”, a po završetku studija dobio je stalni angažman u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, premda se nije dugo zadržao na “daskama koje život znače” zbog posvećenosti sedmoj umjetnosti, gdje je ostao upamćen kao jedan od najboljih epizodista.

Neke od najznačajnijih uloga su mu u ostvarenjima kao što su: “Doručak sa đavolom”, “Balkanski špijun”, “Tri karte za Holivud”, “Prvi put sa ocem na jutrenje”, “Crni bombarder” i mnogi drugi, a publika je imala posljednji put priliku da ga gleda u “Montevideu”.

Bijeljina: Održan 11. Božićni koncert

Bijeljina: Prikupljanje novca za liječenje dječaka Luke Stevanovića