in

Pojavili se pozivi za ukidanje reality programa u Srbiji: Neka djeci ne bude ovaj šljam uzor

Nakon užasne tragedije koja je pogodila Beograd, ali i cijelu Srbiju i regiju, na društvenim mrežama osvanuli su brojni pozivi i apeli da se zabrane reality programi koji se u toj zemlji prikazuju od 0 do 24.

“Nećemo ekskluzivne fotografije s lica mjesta, hoćemo ukidanje reality programa”, jedna je od poruka koja se dijeli Instagramom.

“Bravoooo za objavu! Nek djeci budu uzor književnici i glumci, a ne Mace, Cice, Miljana i ostali šljam ovog društva koji se toliko favorizuje! Da li uopšte postoji ministar kulture i prosvete ! A i roditelji neka se pozabave gdje im idu i šta im gledaju i čitaju djeca! To njih ne zanima”, “Svaka vam čast na objavi”, “Svi za prijedlog, sad i odmah”, neki su od komentara.

Inače, u Srbiji se između ostalog emitiraju “Parovi” i “Zadruga”, a u tim reality programima se pojavljuju osuđeni kriminalci, mafijaši, starlete, manekenke i pjevačice, kamatari. Gotovo svakodnevno se prikazuje nasilje, nemoral, psovanje, a sudionici su često u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem nekih drugih opijata.

Brojni poznati su također uputili apel da se ukinu ovakve vrste showa pod čiji utjecaj nažalost najviše padaju djeca i mladi.

Podsjećamo, prije osam godina pokrenuta je peticija za ukidanje reality show programa na domaćim televizijama, a u svojevrsnom prosvjedu koji je pokrenula grupa građana na društvenim mrežama prikupljeno je više od 100.000 potpisa. No, nažalost, na televizijama koje imaju nacionalnu frekvenciju taj sadržaj se nastavio prikazivati.

Načelnik beogradske policije: Dečak planirao masakr, imao spisak učenika (FOTO)

Ministarstvo preporučuje da se ispita stanje bezbjednosti u školama u Srpskoj