in

Pas pobjegao iz vrtića za pse pa došao kući i zvonio na vrata

Foto: Screenshot/YouTube

Porodica Henson, koja je uživala u odmoru u Las Vegasu, nije očekivala da će se iko pojaviti na pragu njihove kuće u Kanzas Sitiju, a kamoli njihov pas Dekster.

Džeremi i Sara Henson svog psa su 16. februara ostavili u vrtiću za kućne ljubimce. Nedugo zatim na pametnim telefonima dobili su obavještenje aplikacije koja upravlja kamerama u njihovoj kući. Kamera za zvono na ulaznim vratima pokazala je Dekstera kako šapama udara o vrata i čudi se zašto ne može ući u svoj dom.

“Nije me iznenadilo što je pred vratima, ali sam se pitao kako niko u vrtiću ne zna da je nestao ili me o tome nisu obavijestili pa sam ih nazvao”, ispričao je Džeremi za WDAF.

Petogodišnji Dekster navodno je uspio preskočiti visoku ogradu vrtića te je tako pobjegao. Devedeset minuta je putovao do kuće. Pozvonio je kako bi dao do znanja vlasnicima da se vratio i da želi u krevet. Kako nikoga nije bilo kući, neko je iz vrtića, nakon Džeremijevog poziva, došao po psa.

Mnogi psi imaju izvrsne navigacijske vještine i mogu zapamtiti lokacije na osnovu mirisa i zvukova. Osim toga, Hensonovi često vode Deksera u duge šetnje, rekli su za WDAF, tako da je on dobro upoznat s tim područjem.

Unuk Ere Ojdanića uhapšen zbog prostitucije: Oglasio se pjevač

Vozači oprez, poledica u u višim predjelima