Neočekivanu pažnju izazvala je jedna od ulica u poljskom gradu Lodzu, u kojoj putari ovih dana renoviraju asfalt. Na cesti je ostao automobil koji vlasnik nije uklonio s ceste uprkos upozorenju, a radnici su ga osigurali oplatom, prekrili najlonom i zalili betonom.

Poljski mediji pišu o ovom neobičnom slučaju.

“Popravak ulice Legionov išao je tolikom brzinom da neki od njih nisu mogli ni parkirati”, komentirala je situaciju na društvenoj mreži X gradska vijećnica Lodza, koja je investitor izgradnje.

Glasnogovornik gradske uprave Pawel Spechowicz rekao je za interia.pl da “zabetonirani” automobil svakako privlači pozornost, “ali nema utjecaja na kvalitetu popravka”.

Objasnio je da će vlasnik automobila morati preuzeti automobil te će mu se naplatiti sve radnje koje su se dogodile oko njegovog vozila.

U tom kontekstu Poljaci govore o “zarobljenom” automobilu. Kritikuju gradsku policiju da se nije na vrijeme uključila u ovaj slučaj i da je kaznila samo vozača automobila.

Navodno nije pokušala pronaći vlasnika, prvobitno po tablicama, čak ni prije nego što su na mjesto stigli cestari s gotovim betonom.

Ističu da je automobil trebala odvući policija te da će njegovog vlasnika “oslobađanje” betona jako skupo koštati.Izvor:
Share.