Jedan 95-godišnji kineski ratni veteran nedavno je otkrio da je živio skoro 80 godina sa metkom koji mu se zabio u vrat a da nije ni znao da ga ima. Nakon što je pao sa balkona svoje kuće u Šandongu u Kini, Zhao He nije prijavio nikakve simptome svojoj zabrinutoj porodici.

Nije osećao nikakav bol, ali je poslije nekog vremena veteran iz Drugog svjetskog rata počeo da osjeća blagu nelagodnost u vratu, pa je njegov sin odlučio da ga odvede u bolnicu na pregled.

Nakon što su čuli za njegov pad, ljekari su preporučili rendgen, kako bi se uvjerili da nije pretrpio ozbiljno oštećenje vrata ili neke kosti. Tako je umjesto nekog očekivanog preloma, rendgenski snimak otkrio strano tijelo u vratu čovjeka, koji će kasnije biti identifikovan kao stari metak.

Ovaj 95-godišnji muškarac rekao je ljekarima da se pridružio kineskoj vojsci kao tinejdžer i da se borio u dva rata – protiv japanskih osvajača tokom Drugog svjetskog rata (1931-1945) i na strani Sjeverne Koreje tokom Korejskog rata (1950-1953). U vojsci je zadobio višestruke povrede, ali se ničega ne sjeća da ga je ikada pogodio metak i to baš u vrat!

Ovaj vremešni 95-godišnji starac je povrijeđen je dok je tokom jedne bitke prenosio ranjenog druga preko rijeke.

“On ima u sebi gelera u nekim dijelovima njegovog tijela”, rekao je čovjekov zet Vang.

Sam Džao procjenjuje da mu je metak bio u vratu od 1944. godine kada ga je pogodio dok je prelazio rijeku. Metak je navodno ušao kroz lijevu stranu nosa, probušio mu gornju vilicu i izbio mu zube prije nego što mu se zaglavio u vratu. Ipak, ovo je samo njegova neka teorija.

Nakon pregleda rendgenskih snimaka, doktori su rekli Žao Heu i njegovoj porodici da je metak bio blizu nekih velikih krvnih sudova i da je, pošto mu nije izazvao nikakve probleme, najbolje da ga ostave unutra. Ratni veteran se složio.

“Bio sam zdrav svih ovih godina, tako da nema razloga da mijenjam stvari sada”, rekao je Zhao.Izvor:
Share.