in

Muškarcu iz Kine zabranili ulazak u restoran jer je jeo previše

Restoran na bazi morskih plodova u Kini u kojem gosti mogu jesti koliko žele (koncept “all you can eat”) zabranio je ulaz muškarcu koji se bavi live-streamingom zbog prejedanja.

Čovjek, koji je poznat samo kao gospodin Kang, rekao je lokalnim medijima da mu je zabranjen pristup bifeu Handadi Seafood BBQ u gradu Changsha, nakon niza posjeta.

Tokom jedne posjete Kang je pojeo 1,5 kg svinjskih nogu, dok je drugi put, live-streamer slistio između 3,5 kg i 4 kg kozica. Tvrdio je da restoran diskriminiše goste koji mogu puno da jedu.

“Je li to greška?”, pitao je Kang, dodajući da obroke uvijek završava u restoranu.

Međutim, vlasnik restorana je rekao da gubi nekoliko stotina juana svaki put kada Kang jede u njegovom objektu.

“Čak i kad popije sojino mlijeko, može popiti 20 ili 30 flaša. Kad pojede svinjske noge, potroši cijeli poslužavnik. A za kozice, dok ljudi obično koriste klješta da ih pokupe, on koristi poslužavnik da ih sve uzme”, rekao je.

Vlasnik je dodao da će sada staviti na crnu listu sve live-streamere, a ne samo Kanga. Njegova odluka izazvala je različite reakcije na društvenim mrežama.

Dok su neki korisnici smatrali da restoran ne bi trebao reklamirati “all you can eat” pravilo ako si to ne mogu priuštiti, drugi su izrazili saosjećanje s vlasnikom.

Otkako je vijest objavljena 18. novembra, bila je u trendu na kineskoj aplikaciji za društvene mreže Weibo s više od 250 miliona pregleda i sve više.

Kineski predsjednik Xi Jinping pokrenuo je kampanju za smanjenje rasipanja hrane prošle godine, usred straha od nestašice tokom tekuće pandemije Covida-19.

Glumci na gostovanju u Brčkom uputili proglas povodom toga što je Branislav Lečić član žirija

Obilježeno 103 godine od ulaska srpske vojske u Banjaluku