Nakon što je u aprilu postigao dogovor o kupovini Twittera, američki milijarder Elon Musk se po prvi put sastao sa zaposlenicima s kojima je razgovarao o budućnosti kompanije.

U online sesiji koja je trajala oko sat, Musk je okupio 8.000 zaposlenika Twittera te im je predstavio planove za unapređenje rada ove kompanije.

“Želim da Twitter doprinese boljoj, dugotrajnoj civilizaciji u kojoj bolje razumijemo prirodu stvarnosti. Nadam se da bi nam Twitter mogao pomoći da bolje razumijemo prirodu univerzuma koliko je to uopće moguće razumjeti”, rekao je Musk zaposlenicima.

Također, naglasio je kako očekuje da će u budućnosti Twitter koristiti oko milijardu ljudi na planeti što je četiri puta veći broj u odnosu na trenutnu korisničku bazu.

Osim toga, New York Times navodi kako se Musk dotakao brojnih tema uključujući i rast kompanije, potencijalna otpuštanja, anonimnost, aplikacija iz Kine te postojanja vanzemaljskih oblika života.

“Sastanak na kojem je Musk učestvovao iz hotelske sobe, sugeriše da je on spreman zaključiti kupovinu Twittera. U taj potez se sumnjalo posljednjih sedmica kada je milijarder i vlasnik Tesle i kompanije SpaceX pokrenuo pitanje lažnih naloga na Twitteru”, piše New York Times.

Iako detalji sastanka između zaposlenika i Muska nisu poznati, New York Times ističe kako je Musk odgovarao i na pitanja koja se tiču rada na daljinu.

“Musk je rekao zaposlenima da podržava ideju rada na daljinu s obzirom na to da se razvoj softvera razlikuje od poslova koji se tiču izrade automobila. Međutim, naglasio je kako bi odsustvo rada iz ureda moglo doprinijeti opadanju ‘duha kompanije’ te je izrazio nadu da će se više zaposlenih opredijeliti za rad iz ureda”, navodi se u izvještaju.

Uprkos tome što su zaposleni Muska direktno pitali da li će biti otpuštanja iz kompanije, milijarder je izbjegao direktan odgovor na ovo pitanje.

“Trenutni rashodi premašuju prihode. To nije sjajna situacija. Kompanija treba ozdraviti”, rekao je Msuk.

Share.