in

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oglasilo se o napadu na Bikovića

Foto: Instagram

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocijenilo je danas kao potpuno neosnovane optužbe Ministarstva inostranih poslova Ukrajine koje je srpskog glumca Miloša Bikovića okarakterisalo kao “osobu koja podržava genocid i krši međunarodno pravo” i naglasilo da je Biković od strane tog ministarstva nagrađen zbog doprinosa promociji Srbije.

U saopštenju se navodi da Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te da je veoma ponosna na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umjetničko stvaralaštvo.

“Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji. Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu”, navodi se u saopštenju prenosi Tanjug.

Netanjahu htio podijeliti Palestince, a podijelio Izrael

Vrijeđanje Srba podveli pod slobodu govora