in

Milanović: Izetbegović pakostan i pokvaren, Komšić parazit

Foto: predsjednik.hr

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović za lidera SDA Bakira Izetbegovića je rekao da je “pakostan i pokvaren”, vladu Andreja Plenkovića je nazvao izdajničkom, dok je za Hrvoja Zekanovića, predstavnika Hrvatskog sabora, kazao da je zli Meri Popins koja Hrvatima u BiH, kao zla dadilja, sipa rakiju u mlijeko.

Indirektno je rekao za Željka Komšića da je parazit.

Milanović je na konferenciji za novinare rekao da, kada bi se riješio Izborni zakon u BiH, bi najviše izgubila “uska klika i kamarila sarajevska”, odnosno “Željko Komšić i njegova družina koji parazitiraju na hrvatskom glasu”.

“Bakir Izetbegović ne bi izgubio, onda je predstavnik Bošnjaka. Njegova tvrdnja da je BiH sigurna dok su džamije pune je čudna. Ne mislim da je Hrvatska sigurna ako su crkve pune. Izetbegović je pakostan i pokvaren, ali on neće izgubiti. U Hrvatskoj ako ćeš birati Srbina, moraš se deklarisati kao Srbin i gubiš pravo birati HDZ, HNS, Most itd. U BiH nije tako. Kada Finci govore o tim standardima neka pogledaju svoje. Hajde da to primijenimo u BiH”, rekao je Milanović.

Na pitanje novinara koji je interes Hrvatske u izmjenama Izbornog zakona u BiH, odgovorio je ironično.

“Nikakav. Mislim da to treba sve raspustiti, stavit zemlju na ler, outsorsati, ustvari monetizirati, dati drugom da s time upravlja. Ovo Hrvata iz BiH prodati u roblje. Šta će nam to stvarno? Nemamo nikakav odgovor. Ako je to vaše pitanje to je moj odgovor”, odbrusio je Milanović.

Prilikom obraćanja novinarima, objasnio je da njegova izjava da “Hrvatska treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne usvoje izmjene Izbornog zakona u BiH” nije ucjena, već iznuda.

Četvorka osumnjičena da je oštetila Vodovod u Bijeljini za 258.000 KM

Dodik: Farsa oko Dobrovoljačke treba da pokrije proceduru