Daimler i Mercedes-Benz proslaviće dobru poslovnu godinu tako što će zaposlenima u Njemačkoj, koji ispunjavaju uslove za to, isplatiti velikodušan bonus.

Upravni odbor i Radnički savjet njemačkog proizvođača automobila isplatiće bonus za približno 100.000 kvalifikovanih zaposlenih širom zemlje, izražavajući zahvalnost za njihov rad tokom godine koju je ometala pandemija Covid-19, ali i nedostatak čipova i zastoj u proizvodnji.

Daimler inače još nije objavio finansijske rezultate za 2021. godinu, ali ističe da je ona bila izuzetno uspješna, prenosi B92.

“Izvanredan razvoj naše kompanije je timsko dostignuće”, rekla je Sabine Kohleisen, članica Upravnog odbora Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovorna za ljudske resurse i direktorka za radne odnose.

“Željela bih da se od sveg srca zahvalim svim kolegama koji su svojom velikom posvećenošću doprinjeli ovom ostvarenju. Pošto godina na izmaku nije bila laka, oduševljen sam što možemo da isplatimo našim zaposlenima rekordan bonus za podjelu dobiti.”

Daimler često isplaćuje bonuse svojim zaposlenima u Njemačkoj, ali ta suma nije bila tako velika kao ove godine. Poređenja radi, njemački proizvođač automobila je obezbijedio zaposlenima bonus za podjelu dobiti od 597 evra početkom 2020. i jednokratni bonus do 500 evra.Izvor:
Share.