in

Mask traži od korisnika Twittera da glasaju o povratku Trampa na mrežu

Foto: todayfm.co.nz

Novi vlasnik Tvitera Ilon Mask je pokrenuo anketu u kojoj traži od korisnika „Tvitera“ da glasaju o tome da li bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu treba vratiti nalog na toj društvenoj mreži koji su mu ugasili prethodni vlasnici kompanije.

Prvi rezultati ankete koja je započela sinoć pokazuje da je otprilike 60 odsto onih koji su se izjasnili glasalo za, prenosi Rojters.

-Vox populi vox dei -naveo je Mask u objavi na „Tviteru“ latinsku izreku koja znači “glas naroda je glas Boga”.

Glasanje je otvoreno 24 sata, a novi vlasnik „Tvitera“, rekao je u maju da će poništiti “zabranu pristupa Trampu na ovoj društvenoj mreži čiji je nalog suspendovan nakon nereda na Kapitolu 6. januara 2021.

Ranije juče Mask je objavio da nikakva odluka da se obnovi korisnički nalog bivšeg američkog predsednika na Tviteru nije još donijeta.

On je najavio da će biti obnovljeni korisnički nalozi drugih kontroverznih ličnosti poput Kejti Grifin, Džordana Pitersona i konzervativnog satiričnog portala Babilon Bi.

Napomenuo je da je “nova politika ‘Tvitera’ sloboda govora” dodajući da će negativnim objavama koje sadrže govor mržnje biti smanjena vidljivost, kao i da na njima kompanija neće zarađivati.

Ovo su aplikacije koje navijači moraju izbrisati u Kataru, inače bi mogli biti uhapšeni

Stravičan sudar aviona i vatrogasnog vozila, ima poginulih