in

Manji svadbeni saloni rade bolje nego ranije

Svadbeni saloni u Srpskoj sada rade nešto bolje u odnosu na prošlu godinu, kada se zbog pandemije virusa korona većina svadbi nije ni održala, ali se saloni sa većim kapacitetom zbog ograničenja koja su još na snazi nalaze u velikim problemima.

Iako je kod manjih svadbenih salona nešto bolja situacija, stanje nije ni približno kao što je bilo prethodnih godina, a kako ističu iz istih, još je sve nesigurno, pogotovo što u narednom periodu najavljuju pogoršanje epidemiološke situacije.

Kako navode iz svadbenih salona, unaprijed rezervisane svadbe su u većini slučajeva otkazane, a mladenci se zbog ograničenja sve češće odlučuju na manje svadbe u restoranima.

Da je situacija loša, potvrdili su iz svadbenog salona “Valentin” iz Banjaluke, koji ima kapacitet od 600 mjesta.

“S obzirom na to da je kod nas salon od 600 mjesta, situacija je veoma loša, jer je broj gostiju ograničen na 120, tako da uopšte nismo ni imali svadbe”, kazali su za “Nezavisne” iz “Valentina”.

Ništa bolje nije ni u svadbenom salonu “Eva” iz Banjaluke, iz kojeg su takođe potvrdili da uopšte nisu imali rezervacije.

Ipak, manji saloni su se koliko-toliko vratili u normalno stanje i počeli raditi, za razliku od prošle godine, kada uopšte nisu radili.

Borko Stajić iz svadbenog salona “Exkluziv” iz Bijeljine za “Nezavisne” kaže da je u odnosu na prošlu godinu situacija nešto bolja.

“Imamo dva salona, jedan od 400 i jedan od 200 mjesta. Manje je gostiju nego inače, ali je opet bolje nego ranije”, rekao je Stajić.

Dodaje da se nada da se situacija neće pogoršati, jer bi to uveliko uticalo na rad salona.

U svadbenom salonu “Afrodita” iz Trebinja ovog ljeta se održavaju svadbe, a mjesecima unaprijed su rezervisani.

Ističu da su svadbe koje su planirane i rezervisane još prošle godine većinom otkazane te da je samo njih pet odsto održano. Dodaju da se ljudi nadaju da neće ponovo biti uvođene nove mjere.

Kako navode, iako je salon rezervisan i za sljedeću godinu, ipak ništa nije kao što je bilo prije epidemije.

Ističu da su tokom ljeta svadbe organizovane svugdje, u restoranima, u baštama, te da su se dobrim dijelom i smanjile upravo zbog ograničenja i mjera koje su na snazi.

Korona napunila Psihijatriju

Uhapšen muškarac, vozio pod uticajem tri vrste droga